Primul anunț

 d-na Carmen Panaitescu

Stimați colegi,

Am plăcerea de a vă invita la A 31-a Conferință Națională a Societății Române de Fiziologie, Fiziologia azi: Inovare, Integrare, Translatare, care va avea loc în perioada 25 – 26 octombrie 2019 în Timișoara, la Centrul OncoGen.

În ultimele decenii, fiziologii din toată lumea au devenit tot mai preocupați de fiziologia aplicată, pornind de la nivel celular până la organe, sisteme și întregul organism uman. Avem în prezent posibilitatea de a porni într-o adevărată aventură: de a inova metodele de cercetare, de a integra Fiziologia cu celelalte științe medicale și de a translata vechile și noile cunoștințe în practica clinică și în cercetare.

Conferința include prelegeri invitate, sesiuni plenare, workshop-uri și simpozioane susținute de experți din România și din străinătate, lucrări de înaltă ținută științifică ce vor fi prezentate oral sau ca e-postere, toate abordând teme de interes pentru Fiziologia zilelor noastre. Tematica manifestării acoperă domenii variate, de la fiziologia cardiovasculară la terapiile inovative, la învățământ și cercetare. Programul științific va cuprinde și două simpozioane, unul abordând bolile rare și al doilea managementul astmului. De asemenea, conferința oferă oportunitatea participării la două evenimente asociate: vizita laboratoarelor Centrului OncoGen și un eveniment de căutare de parteneri de tip „matchmaking”.

Pentru prima dată, între co-organizatorii Conferinței de Fiziologie se numără Societatea Națională de Neuroștiințe din România, care va prezida două sesiuni plenare și un workshop, cu participare internațională.

Dincolo de bogatul program științific, sper să vă bucurați din nou de frumusețea orașului Timișoara.

Vă așteptăm cu drag,

Prof. Dr. Carmen Panaitescu,

Președinte SRF